Zasavje cup

Mednarodni mini rokometni turnir – »Handball Cup Zasavje«

Dolski rokometni klub in njihovi prizadevni prostovoljci, tradicionalno vsako leto v mesecu maju, za vse rokometne navdušence vseh generacij, pripravijo mednarodni  mini rokometni turnir »Handball cup Zasavje« - odprto prvenstvo Zasavja v mini rokometu. Na njem se pomerijo fantje in dekleta v različnih starostnih kategorijah.

Organizatorji vsako leto prejmejo številne prijave mladih rokometašev in rokometašic iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovin, Srbije, Avstrije, Italije... kar Handball cup Zasavje  trdno zasidra na vrhu kot največje odprto prvenstvo v mini rokometu v Sloveniji.

Turnir vsako leto poteka pod sloganom »ROKOMETNA ŽOGA JE NAŠA DROGA«. . Predtekmovanja v dvorani Dolanka in okoliški dvoranah se prično že zgodaj dopoldan in trajajo vse do zaključnih bojev v popoldanskih urah, katere gosti dvorana Dolanka.

Organizatorji poskrbijo za dobro počutje udeležencev tudi ob igrišču -turnirske majice, tattooji, merjenjem moči meta na gol, nogomet na milnici, simulator surfanja, na voljo so tudi stojnice s hrano in pijačo ter dodatne različne animacije, zato turnir nima le tekmovalnega naboja, ampak je tudi zabava.

Na koncu turnirja so proglasitve najboljših peterk in posameznikov. Vsi udeleženci turnirja, ne glede na rezultat, prejmejo medalje za svoje igranje na turnirju, pokale in priznanja pa podeljujejo znani slovenski športniki.

Ob samem zaključku pa organizatorji  med vse udeležence izpod stropa dvorane Dolanka spustijo balone z lepimi nagradami. Srečen klub domov odide z glavno nagrado- LCD TV sprejemnikom, vsi pa s skupno željo, da se naslednje leto z novo selekcijo  nadobudnežev zopet srečajo na Dolu.